Rozvoz vín

  • Víno rozvážíme až k vám domů, zpravidla osobně, a to již od 6 lahví.
  • Jezdíme vždy po 20. v měsíci s vyjímkou měsíce ledna.
  • napiště nám na udvouzvirat@seznam.cz a my vám pošleme podrobné podmínky závozu s objednávkovým formulářem i cenami
  • v případě předchozí domluvy je možno zakoupit víno osobně ve sklepě v Šatově nebo v Českých Budějovicích, volejte: 605 112 818 nebo pošlete emial: udvouzvirat@seznam.cz
  • Věrnostní program - při nákupu vína s sebou evidujeme váš celkový nákup a při výši nákupů nad 10 000 Kč za období od 1.12. 2019 do 27.11.2020 vás pozveme na speciální naučnou degustaci pro 2 osoby ZDARMA. Zde s vámi prokoštujeme naše i jiná zajímavá vína a budeme si o nich povídat, občerstvení v ceně. Termín degustace bude pravděpodobně o víkendu od 27.11.2020 do 29.11.2020

O našem víně:

Zaměřujeme se na výrobu lahvových vín, připravovaných tradičními metodam s využitím moderních technologií a odborných znalostí. Snažíme se o maximální respekt k přírodnímu materiálu, proto vyrábíme i sladší vína, pokud je na to surovina. Maximálně respektujeme harmonii a vyváženost aromatiky, cukrů a kyselin, kterou nám příroda nadělila. Většina našich vín obsahuje o něco méně akloholu, díky čemuž vynikají výraznou vůní a chutí. Dle vhodnosti odrůdy využíváme metory "Sur lie" - ležení na jemných kvasničních kalech či metody "frizzante."

Všechna naše vína jsou přirozeně ležená tak, aby měla optimální chuť. Proto se přikláníme k prodeji starších ročníků a na mladá vína nijak nespěcháme. I proto jsou naše vína, s přihlédnutím k odrůdě, vhodná v optimálních podmínkách k uchovávání. "Víno chce svůj čas a my mu ho dopřáváme".

Z naší nabídky:

Bílá vína:

Muškát ottonel 2019, Moravské zemské víno - Hrozny byly sklizeny při 19°NM při odrůdové zralosti kabinet. Suché svěží víno muškátového charakteru s nádechem citrusů - mandarinová kůra, limetka. V chuti můžeme vnímat kůru citrusů či grep. Víno má 0,5 g/l cukru, 4,9 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Muškát moravský 2019, Moravské zemské víno - Hrozny byly sklizeny při 21°NM při odrůdové zralosti pozdní sběr. Suché, svěží, nevtíravé víno muškátového charakteru s nádechem květin a ovoce. Kořenitá chuť s jemnou kyselinkou a douchutí muškátového oříšku. Víno má 2 g/l cukru, 5,2 g/l kyselin a 12 % obj. alkoholu.

Rinot 2019, Moravské zemské víno - Hrozny byly sklizeny při 21°NM tj. pozdní sběr. Suché víno s nádechem letního ovoce, vnímat můžeme přzrálou hrušku či citrusové pomelo. V chuti ovocné s pikantní kyselinkou, která vás příjemně osvěží.  Víno má 0,8 g/l cukru, 6,4 g/l kyselin a 12 % obj. alkoholu.

Arnoštovo veltlínské 2013 až 2015, Moravské zemské víno - Směs veltlínů, která byla založena roku 2013 a postupně promíchána s kvasničnými kaly tzv. metodou "Sur lie." Velmi uleželý a speciální veltlín je opravdu výjimečný svým harmonickým, kořeněným aromatem ale i příjemnou, jemnou chutí, která se postupně zráním zakulacuje a víno tak získává na kvalitě. Doporučujeme archivaci  v optimálních podmínkách dalších  5 let. Víno má 1 g/l cukru, 5,9 g/l kyselin a 12 % obj. alkoholu.

Rulandské šedé 2019, Moravské zemské víno- Hrozny byly sklizeny při 21°NM, Suché víno s příjemným květinovým aromatem s nádechem do červených jablek. Chuťově velice komplexní, plné, extraktivní. Víno má 4,8 g/l cukru, 5,4 g/l kyselin a 12 % obj. alkoholu.

Cuvée Pohádka 2018, Moravské zemské víno - Hrozny byly sklizeny při 20,5°NM tedy při vyzrálosti kabinetu. Suché víno s ovocným charakterem, ve vůni můžete vnímat broskve, či karamel. Víno je na chuť velmi lehké s nádechem hořkých mandlí. Víno má 6,6 g/l cukru, 4,7 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Veltlínské zelené 2019 (VZZ), Moravské zemské víno - hrozny byly sklizeni při cukernatosti 22°NM, tj. pozdní sběr. Polosuché, zemité víno s nádechem hořkých mandlí. Chuťově velice příjemné s dochutí citruců (pomelo, grep) včetně mírně nahořklého konce. Víno má 8,3 g/l cukru, 6,1 g/l kyselin a 12 % obj. alkoholu.

Veltlínské zelené 2019 (VZS), Moravské zemské víno - hrozny byly sklizeni při cukernatosti 22°NM, tj. pozdní sběr. Polosuché, ovocné víno s nádechem červeného rybízu.V chuti velice kořeněný s nádechem černého pepře, o dochuť se stará příjemná kyselinka. Víno má 10 g/l cukru, 6,5 g/l kyselin a 12 % obj. alkoholu.

Cuvée pěti plemen 2019, Moravské zemské víno - polosuché víno vzniklo z odrůd Solaris, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský a Rulandské šedé. Víno je veli příjemné, svěží, broskvově ovocné s dochutí bílého grepu. Víno má 11,6 g/l cukru, 5,7 g/l kyselin a 13 % obj. alkoholu.

Sauvignon 2018, Moravské zemské víno - Hrozny byly sklizeny při 21,5°NM tedy při vyzrálosti pozdního sběru. Polosuché víno s typickým odrůdovým aromatem. Ve vůni můžete vnímat list černého rybízu, zelenou papriku, či kopřivu. V chuti je nyní cítit mírná vyzrálost a kořenitost. Víno má 14,2 g/l cukru, 5,6 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Ryzlink vlašský 2018, Moravské zemské víno - Hrozny byly sklizeny při 20°NM tedy při vyzrálosti kabinetu. Polosuché víno s lehkou bylinkovou vůní ozvláštněné nádechem vlašských ořechů. Víno je díky nižšímu alkoholu v chuti velmi lehké, se svěží kyselinkou, ideální pro teplé letní dny. Víno má 14,1 g/l cukru, 6,2 g/l kyselin a 9 % obj. alkoholu.

Ryzlink rýnský 2018, víno s přívlastkem pozdní sběr - Hrozny byly sklizeny při 22,5 °NM, tj. pozdní sběr. Polosuché víno s příjemnou květinovou vůní nazrávající do meruňkových tónů. V chuti velice vyvážené, mírně nazrálé s odrůdovým charakterem. Ve víně cítíte příjemnou dochuť lehkého zbytku cukru s vyváženou kyselinkou. Víno má 16,6 g/l cukru, 6,5 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Pálava 2018, Moravské zemské víno - Hrozny byly sklizeny při 22°NM tedy při odrůdové zralosti pozdního sběru.  Polosuché víno s typickými odrůdovými tóny tropického ovoce a medovosti. V chuti vás možná překvapí, protože je velice svěží a vyvážená. Tato Pálava nevyniká "přeslazeností," typickou právě pro Pálavy. Víno má 16 g/l cukru, 5 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Chardonnay 2018, víno s přívlastkem pozdní sběr - Hrozny slizeny při 23°NM, tj pozdní sběr. Polosladké víno s ovocným aroma připomínající mango, či žlutý meloun. V chuti vyniká lehkost, svěžest a typická odrůdovost s přiměřenou kyselinkou, která je v harmonii se zbytkovým cukrem. Víno má 16,2 g/l cukru, 5,6 g/l kyselin a  12,5 % obj. alkoholu.

Cuvée pěti plemen 2018, Moravské zemské víno - Typická směska našeho vinařství, kdy jsou hrozny zpracovávány a kvašeny společně. Odrůdové složení tohoto cuvée se může lišit dle daného roku a příslušné sklizně. Tato směs je složená z vín Tramín červený + Sauvignon + Rulandské šedé + Chardonnay + Ryzlink rýnský. Společné zpracování těchto odrůd ponechává prostor pro fantazii. Aroma vycházející z typických tónů tramínu až do svěžího letního ovoce. Víno je v chuti velice vyvážené, komplexní a věříme, že vás mile překvapí. Víno má 19,8 g/l cukru, 5,3 g/l kyselin a 10,6 % obj. alkoholu.

Ryner 2018, Moravské zemské víno - Hrozny byly sklizeny při 22,5°NM tj. při odrůdové zralosti pozdního sběru.  Vyvážené cuvée, které vzniklo společným zpracováním hroznů odrůd Ryzlinku rýnského a Kerneru. Ve vůni je toto víno nádherně plné s květinovým nádechem. V chuti vnímáme medovost a hutnost obou odrůd. Víno má 26 g/l cukru, 6 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Kerner 2018, Moravské zemské víno - Hrozny byly sklizeny při 23 °NM, tedy při vyzrálosti pozdního sběru. Sladké víno, které je ve vůní velice intenzivní s charkterem tropického ovoce - žlutý meloun, přezrálý ananas. V chuti vyniká medovost a extraktivnost s velice dlouhou dochutí, které docílilo díky zráním vína v lahvi. Víno má 37 g/l cukru, 5,3 g/l kyselin a 10 % obj. alkoholu.

Rulandské šedé 2018 víno s přívlastkem pozdní sběr - Hrozny slizeny při 23°NM, tj. pozdní sběr. Sladké víno s ovocným odrůdovým charakterem připomínající červené jablko, cukrový meloun a med. V chuti vyniká hutnost, komplexnost a extraktivnost s ovocným charakterem. Víno má 42 g/l cukru, 5,6 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Hibernal 2019, víno s přívlastkem pozdní sběr - Hrozny slizeny při 23°NM, tj. pozdní sběr.  Polosladké víno s vůní bezového dřeva která přechází do příjemné ovocité až "bonbónové" vůně. Ve vůni můžeme vnímat ovoce jako je rybíz, angrešt, broskve, josta... V chuti je šťavnaté, ovocité, bylinkové, ale i kořenité s vyváženou dokreslenou kyselinkou. V dochuti můžeme vnímat sladké dřevo. Víno má 42,7 g/l cukru, 6,8 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Růžové víno:

Zweigeltrebe rosé 2019, Moravské zemské víno  - Hrozny byly sklizeny při 19°NM při odrůdové zralosti kabinet. Suché víno s tóny lesních jahod či třešňového jogurtu. V chuti můžeme vnímat třešňový kompot, bílý rybíz, popořené lehkými taniny z černého ovoce. Víno obsahuje 5,5 g/l cukru, 5, 6 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Červené víno:

Frankovka 2018, Moravské zemské víno - Suché víno s vůní višní v rumu či sušených švestek v koňaku, kterou nádherně dokresluje vanilka a mírná "začouzenost" díky zráním v sudu typu Barrique. Kratší červené víno s dochutí sušené švestky či borůvky. Víno má 0,1 g/l cukru, 6,5 g/l kyselin a 11 % obj. alkoholu.

Cabernet Moravia 2018, Moravské zemské víno - Suché víno s vůní máku, černé kávy, višně v čokoládě, karamelu... V chuti nám vynikne hořká čokoláda s kávou a v ústech cítíme příjemnou dlouhou dochuť s charakterem "bonbonu v hořké čokoládě". Víno má 0,1 g/l cukru, 4,4 g/l kyselin a 10,5 % obj. alkoholu.

Speciální víno:

Perlivé víno Cuvée Kesoššš...., Moravské zemské víno - Velice příjemné růžové víno vhodné zejména k slavnostním přípitkům, či jako osvěžující nápoj k bazénu. Toto víno je finalizované metodou "frizzante," spojené s macerací malin. Toto víno je velice harmonické, kdy se cukr náležitě doplňuje s kyselinou. V chut je typická dochuť malin a díky obsahu bublinek toto víno působí kyselejším dojmem než tiché víno se srovnatelným obsahem cukru a kyselin.  Víno má 37,3 g/l cukru, 5,6 g/l kyselin a 12 % obj. alkoholu.