O našem víně:
Zaměřujeme se na výrobu lahvových vín, připravovaných tradičními metodam s využitím moderních technologií a odborných znalostí. Snažíme se o maximální respekt k přírodnímu materiálu, proto vyrábíme i sladší vína, pokud je na to surovina. Maximálně respektujeme harmonii a vyváženost aromatiky, cukrů a kyselin, kterou nám příroda nadělila. Většina našich vín obsahuje o něco méně akloholu, díky čemuž vynikají výraznou vůní a chutí. Dle vhodnosti odrůdy využíváme metory "Sur lie" - ležení na jemných kvasničních kalech či metody "frizzante."
Všechna naše vína jsou přirozeně ležená tak, aby měla optimální chuť. Proto se přikláníme k prodeji starších ročníků a na mladá vína nijak nespěcháme. I proto jsou naše vína, s přihlédnutím k odrůdě, vhodná v optimálních podmínkách k uchovávání. "Víno chce svůj čas a my mu ho dopřáváme".
Z naší nabídky:
Arnoštovo veltlínské 2013-2018 – suchá, bílá směs veltlínů vznikala od roku 2013, kdy se přidávaly odrůdové kvasinky mladších ročníků a promíchávaly se ve víně (metoda Sur lie). Velmi uleželý speciální veltlín je opravdu výjimečný svým harmonickým aromatem i chutí, která je kořeněná, ale jemná a krásně zakulacená. (cukr: 1 g/l ; kyseliny 5,9 g/l, alkohol 12 obj%)
Veltlínské zelené 2020 (VZS) – bílé, suché, typicky veltlínové víno, spíše ovocnějšího charakteru, s odrůdově typickou dochutí, jemně citrusovým charakterem.. (cukr: 2,9 g/l; kyseliny 5,5 g/l, alkohol 11 obj%)
Veltlínské zelené 2020 (VZŠ) – bílé, suché, typicky odrůdové, spíše kořeněnější, spíše pepřového charakteru, s výrazně kořeněnou dochutí. (cukr: 1,4 g/l ; kyseliny 5,9 g/l, alkohol 11 obj%)
Donauriesling 2020 – bílé, suché, ovocně aromatické víno ryzlinkového charakteru, s typickou dlouhou dochutí a výraznou kyselinkou. Víno je vhodné k delšímu zrání na lahvích. (cukr: 2,7 g/l ; kyseliny 8,3 g/l, alkohol 12 obj%)
Pálava 2021 - bílé, polosuché víno, ovocné, velmi svěží s intenzivním typicky odrůdovým aromatem charakteru liči, růží a koření. Víno je velmi svěží , pitelné s dlouhou dochutí, vhodné k okamžité konzumaci i k nazrávání. (cukr: 9,8 g/l ; kyseliny 7,1 g/l, alkohol 11,8 obj%)
Rulandské šedé 2021 - bílé, polosuché víno, typicky „burgundového“ charakteru, spíše svěžejší, s tóny hrušek, broskví, velmi intenzivní a plné víno s delší dochutí. Je pitelné hned, ale je velmi vhodné i k archivaci. (cukr: 11 g/l ; kyseliny 7,2 g/l, alkohol 12,5obj%)
Cuvée pěti plemen 2019 – bílé polosuché cuvée, z odrůd: Solaris, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský a Rulandské šedé. Velice příjemné, svěží, broskvově ovocné s dochutí bílého grepu. (cukr: 11,6 g/l ; kyseliny 5,7 g/l, alkohol 13 obj%)
Muškát ottonel 2021 - bílé, polosuché víno, kořenité, typicky muškátové, velmi svěží s typickou „Ottonelovou dochutí,“ vhodné k okamžité konzumaci v horizontu do dvou let. (cukr: 16,7 g/l ; kyseliny 7 g/l, alkohol 10,7 obj%)
Ryzlink rýnský 2019 – bílé polosladké víno s ovocným charakterem, připomínající meruňky nebo žlutý meloun. V chuti je vyvážená svěží kyselinka se zbytkovým cukrem a dlouhou ovocnou dochutí. (cukr: 27,6 g/l ; kyseliny 7 g/l, alkohol 11 obj%)
Rulandské bílé 2020 – bílé, polosladké, s typickým „burgundským“ charakterem. Víno je výrazně květinově aromatické s kořeněnou dochutí a je vhodné k nazrání v lahvích. (cukr: 23 g/l ; kyseliny 5,8 g/l, alkohol 11 obj%)
Sauvignon 2019 – bílé polosladké víno spíše ovocného charakteru s nádechem do broskví a angreštu. V chuti je dominantní jemnost kyselina a ovocný charakter s příjemnou dochutí. (cukr: 35,4 g/l ; kyseliny 6 g/l, alkohol 11 obj%)
Sylvánské zelené 2019 – bílé polosladké víno s vůní květinkového charakteru. Ve víně je dominantní charakter „nazrávání,“ který se bude s časem prohlubovat a dává vínu předpoklady pro „dlouhý život.“(cukr: 37,1 g/l ; kyseliny 6,3 g/l, alkohol 10,5 obj%)
Kerner 2019 – bílé, sladké víno, které pomalu nazrávalo v lahvích ve sklepě vyniká intenzivní vůní především žlutého melounu a vyzrálého tropického ovoce. V chuti plnost a medovost s delší dochutí. (cukr: 49,4 g/l, kyseliny: 5,9 g/l ; alkohol: 10 % obj.,)
Hibernal 2020 - bílé, sladké víno, typicky aromatické, nádech zralých broskví a tropického ovoce, velmi svěží a díky vyšší kyselině působí méně „přeslazeně“ (cukr: 62,8 g/l ; kyseliny 7,4 g/l, alkohol 10,0 obj%)
Čertovský rýňák 2019 – bílé, sladké víno sklizené v tzv. botrytickém sběru, tyto hrozny jsou napadeny ušlechtilou plísní botrytis cinerea, která zjednodušeně působí tak, že z bobule se vytrácí voda a současně vyniknou aromatické látky a cukry. Víno má v chuti i vůni typický botrytický charakter, a to jsou tóny mladé kukuřice, později přecházející do medovosti. Víno je velmi plné a hutné. (cukr: 66,6 g/l ; kyseliny 7,1 g/l, alkohol 9,5 obj%)
Zweigeltrebe rosé 2020 - růžové, polosuché víno, typicky „letní,“ s charakterem jahod a lesního ovoce, svěží díky vyšší kyselince, působí spíše sušším dojmem (cukr: 9,1 g/l ; kyseliny 6,0 g/l, alkohol 11,2 obj%)
Frankovka 2020 – červené, suché víno spíše ovocného charakteru, s nádechem višní a sušených švestek a vanilky. Víno je vhodné k nazrání v lahvích. (cukr: 0,2 g/l; kyseliny 6,9 g/l, alkohol 11 obj%)
PERLIVÉ VÍNO Cuvée Kesoššš… – velmi příjemné růžové víno finalizované metodou frizzante.
V tomto víně můžete najít krásnou vůní malin, které jsou ve víně macerované. Vzájemná harmonie vyvážeností cukru, aroma, kyselin a bublinek působí spíše sušším dojmem. Víno uzavřeno krkovým uzávěrem s agrafou.
(cukr: 37,3 g/l ; kyseliny 5,6 g/l, alkohol 12,1 obj%)